I made this widget at MyFlashFetish.com.

My Photo
Eyra Hamzah
Cheras, Kuala Lumpur, Malaysia
:: Aku adalah gadis : :: Dilahirkan pada 29 Mei tahun 1985 :: :: Bongsu daripada 4 adik beradik :: ::Bachelor in Science Housing, Building and Planning..Major in Building Technology at USM,Penang :: :: Aku SYG diri aku..Aku syg Keluarga Aku..Aku SYG syg aku..Aku SYG kwn2 aku..::
View my complete profile

Thursday, January 13, 2011

Ia datang hanya sekali..

hai2..rasa lama xbuat entry..agk busy skit dlm semggu nih..tp, ni pn aku curi2 masa nk luahkan apa yg aku rasa..korg ok x?hope life korg ok lah...aku alhamdullillah...tersangat la ok cuma letih skit...sbnrnye aku tak tahu nk ckp apa nih...sblm nk buat entry macam2 kepala nih nk tulis..skng ni dh blur lak...takpe takpe..aku rs aku tahu apa yg aku nk tulis kan...


tiba - tiba aku terpikir sesuatu yg sebenarnye mmg setiap manusia melalui nya..apa yg korg akn berikan utk org yg byk berjasa dgn korg??dalam hubungan syg menyayang nih..of cos la kita akn buat sesuatu utk seseorg tu...tp, apa yg korg berikan balik dekat org tu..?ada ke korg akn terpikir psl org yg byk berkorban apa saja utk korg??bkn la mintak utk bls sume jasa yg diberikan tp, sekurang2 pikirkan apa yg telah berikan utk kita...aku akui kita manusia mmg lupa ttg benda2 nih..bila senang mmg lupa org yg dgn kita bila ssh tu..bila ssh br kita cr kwn2 kita...


berbalik pada kisah syg menyayangi nih...apa yg sebenarnye korg nak dr pasangan korg??mesti la yg terbaik..mesti la korg rs org tu akn jd permaisuri atau raja di taman korg nnt..btl tak??so, utk menjadikan impian korg tu menjadi nyata..apa yg perlu korg buat...?tak kan la korg nk sia-sia masa korg bercinta tu?belajar sesama..dating segala bagai..habis duit sesama..simpan duit sesama...ingat senang ke nk bercinta nih?nak kenal hati budi org yang akn nk hidup dgn kita nnt...sume amik masa..kalau lah korg bercinta sampai 10thn sekali pun tp, skit pn xde perasaan utk menghargaai pasangan korg..tade perasaan tk belajar membalas cinta pasangan korg..mmg tak de makna la dlm hubungan korg...


kdg2 tu ada yg sggup xpikirkn diri sendiri..pikirkan pasangan dia..dalam hidup berpasangan nih ada dua benda je yg blh jadi..iaitu menjadi kan pasangan itu lebih baik atau lebih buruk..so, korg nk yg mana? klu la seseorg tu dh berkorban segala mcm tp, korg buat bodoh..n skit pn xde rasa nk pikirkn apa yg dia buat..apa yg akn jd dgn pasangan korg tu?? mesti dia sedih kn?? sanggup ke korg tgk dia sedih??mengalir air mata sume..penat tau menangis nih...penat kepala nih pikirkan sume nye..tp, korg buat apa?mm..aku bkn nk berpihak pada sape2..kdg2 aku sndr pn ada di kalangan korg jugak..tp, hati aku lembut...aku cepat mengalah walaupun mcm-mcm aku terima..aku pernah dengar ungkapan ni " kita akn jumpa org yg slah dulu baru jumpa org yg betul"...tp, soalan nye bila?waaa..klu aku, aku cuma tggu & lihat je..eh..kenapa ckp psl aku lak nih??xde kena mengena okey..so, korg dh pikir ke?


btw, aku cuma blh igtkn korg je...bkn senang nak ada org yg sentiasa ada dgn kita di waktu ssh n senang...so, kita kena hargai seseorg tu...dia nk kita jd yg terbaik utk dia...tak kiralah dari segi apa pun...tp, yg pasti terbaik..walaupun apa yg kita buat tu bkn utk dia nnt, tp, mgkn utk org lain..aku percaya mmg itu tujuan dia..n itu jugak blh mmbuat kn dia tersenyum klu dia bkn jodoh dgn korg...sekurang2 ada la sesuatu yg dia buat utk korg...


korg tak bangga ke dgn org yg mcm nih??sggup buat apa saje utk korg...sggup ketepikan diri sndiri utk korg??owh, tidak..andai aku berada ditempat dia..aku ckp sedih jika korg tak hargai apa yg aku buat...mmm...jauhkan la aku dr benda mcm ni..apa yg aku buat adalah ikhlas dgn perasaan SAYANG...bkn terpaksa atau apa..


well, penat sudah aku ckp2 mcm ni...huhu...smpi aku rs aku geram bila ada org2 yg mcm nih...korg kena igt...org2 mcm nih akn dtg sekali je dlm hidup korg..so, jgn smpi korg menyesal dl br korg nk hargai org2 mcm nih..manusia sume mmpunyai hati & perasaan..sume nye berbeza..tak sama pun..maka, kita tak blh nk jangka perasaan seseorg tu...o, hargai lah ia sblm ia tak de...:)













2 comments:

~sakina~

wuuwwuuu~~ nak bersama dgn org tersayang dan jd pasangan yg terbaek ^^

Eyra Hamzah

me too...hope sgt sume yg dirancang dipermudahkan oleh-Nya..

Post a Comment