I made this widget at MyFlashFetish.com.

My Photo
Eyra Hamzah
Cheras, Kuala Lumpur, Malaysia
:: Aku adalah gadis : :: Dilahirkan pada 29 Mei tahun 1985 :: :: Bongsu daripada 4 adik beradik :: ::Bachelor in Science Housing, Building and Planning..Major in Building Technology at USM,Penang :: :: Aku SYG diri aku..Aku syg Keluarga Aku..Aku SYG syg aku..Aku SYG kwn2 aku..::
View my complete profile

Friday, December 31, 2010

:: Bye - bye 2010 ::


tarikh: 31 Disember 2010

hai korg..
tggl bape jam je lg kita nk ke arah thn baru..
OMG..!!
cepat btl masa berlalu..pejam celik pejam celik kita nk ke thn 2011..so, azam yg korg thn 2010 tercapai ke blum..kekeke..bila soalan tu aku tny kt korg..aku sndr pun nk tny pada diri aku..dan sebenarnye aku pn xth samada azam aku sudah tercapai ke blum..

adeh..!lemah btl kn..umur dh 25thn..then esk dh 26thn..xpe la..aku rs for next year aku kena ada azam..hahaha..itu satu perubahan kan?malam ni aku pikirkan azam tu..then aku akn citer kt korg..

Utk thn 2010, byk benda yg jadi dlm hidup aku..waah..nk citer tu byk sgt..but, alhamdullillah..aku syukur sgt..aku dpt face sume ni dgn tabah..sume org tgk aku mcm ni..happy-happy je..bila jumpa blh lg senyum n gelak2..tp..dlm kepala aku ni byk benda yg aku pikir..pada aku, apa yg jadi akan aku jdkn pengajaran utk masa depan supaya aku blh lg kuat! yes..kuat eyra..kena kuat eyra...

mm...td aku belek2 external yg papa beli nih..kekee...tgk la pic yg byk aku simpan..so, most pic dlm external adalah pada thn 2010..sedikit sebanyak ia adalah kenangan 2010...


Mereka...org - org yg sentiasa ada dgn aku bila aku susah dan senang di USM ni...Syukur sgt dpt kenal mereka ni...aku hargai kehadiran mereka ni...akan aku simpan semua kenangan dengan mereka ini...Lepas ni bila lagi dapat jumpa kn?? korg adalah kenangan utk k.eyra...Syg korg!!

 :: ayu & ewan ::

p/s : apad jgn terasa eh..xde pic apad..kekeke...
 :: Afifah & Ayu ::
:: Nabila & Mie ::

Wedding....owh tidak...mereka sudah kawen..mereka adalah sebaya dengan ku...adeh..btw, Semoga korg bahagia selamanye..andai sampai jodoh aku..doakan aku pun bahagia mcm korg...thnx babe!!

 My Best Friend's Wedding...
My Cousin's Wedding..



My New Friend's that i know...
 :: Azha, Ah ching, Ah Lam, Ah wei & Diya  ::
:: GSC Group ::



Family Vacation...hahaha...dpt peg jakarta..seyes seronok...so, thn depan peg bandung lak..Can't wait..


Engagement...Cousin aku yg close dgn aku tunang...mmm..anyway, congrats sgt..mgkin jodoh dia smpi dl dr aku..apa2 aku doakan yg terbaik utk dia...Syg dia..!!

Friend...friend...and...friend....syg sgt kt mereka2 ni...kenal dorg cukup bererti dlm hidup aku...walaupun kita jauh ttp korg ttp di hati aku...SYG korg!!
 :: Mikail ::
 :: Syue ::
 :: Nana ::

:: Building Technology's student..year 2007/2008 ::

Orang Baru....Muhammad Rizq Rayyan...Baby baru dlm Family aku...lahir 03 May 2010...org yg lahir bulan may ni bijak2..kekeke...
Comey kn??



HAri RAya...The important person dlm hidup aku...family aku...mereka adalah yg terbaik pada aku...mana2 aku peg mereka ttp dihati...kdg2 aku lebih pikirkn mereka berbanding diri aku..aku nk jadi mcm adik beradik aku...mereka semua pandai2..klu mereka blh nape aku xblh kn??mama n papa...yup..both of you adalah org yg paling adik syg dlm hidup adik ni...adik akn jaga mama papa sampai bila2..maafkan adik..salah silap adik yg adik buat...semua dosa utk tahun 2010...huhu...tb2 nk touching..LoVe You All so damn mUCH!!


so, itu lah antara benda yg aku hadapi utk thn 2010 ni...sume nye kenangan yang berharga...mmm...akan rindu sume tu...


bye-bye 2010..welcome 2011...!!

Thursday, December 30, 2010

::dah tahu kenapa...::



sejak blk USm ni..ak duk sakit kepala..dlm hati ak ni pikir npe la ak sakit kepala kn??homesick??xkot..terlampau penat sbb kt umah rest je..mgkn x kot..kurg tdo sbb kt umh blh tdo dgn ckp..keke...masuk ari ni dah 3ari aku sakit kepala..skg dh ok..itu pn sbb aku mkn ubt..smlm pn aku dh mkn ubt..smpi ubt abis..huhu..ni aku mintk tlg afifah belikan ubt utk aku..sbb aku dh xthn sgt...



after mkn ubt..aku paksa diri aku tdo..mm..jgn tgk lappy segala bagai..tdo la aku utk 1jam lebih kurg..bgn2 ak dah ok...lapar..aku buat megi..ari ni br blh buat megi sbb air dh ada..2ari xde air..so, sempat mandi pagi je..then, lepas aku solat asar..aku nk g mandi..mm..tgk2 aku rupanye xleh solat..adeh...



so, itu la jawapan nye nape aku sakit kepala..kekeke..rugi ubt aku..hahaha..
aku igt pesan mama..klu sakit kepala byk kn minum air suam...sbb tu la aku selalu sakit kepala sebelum period..

so, lepas ni kena byk kan minum air suam..byk faedah nye minum air suam ni...kekeke...blh kurus...sihat...so, xde la sakit2 kn...



jd, ni sebagai pedoman atau petua jugak utk korg...seksa sakit kepala ni..xleh buat keje..sume xleh..huhu...nk cuci amta pn xleh..kekeke...



ni la ubt yg selalu aku mkn klu aku sakit kepala..thnx to Afifah sbb belikan td...


aku dh tahu jawannye...
hehehe...
:)



Wednesday, December 29, 2010

:: Pesta Penang ::


hahaha..jam kt lappy dh kul 12:59 mlm..ak ni xreti tdo ke? ni penangan tdo petang td..ak sakit kepala..puas paksa diri suh tdo jgk sbb ak dh rs mcm ak nk kena darah rendah..huhu..ssh ada penyakit mcm ni..

haha..sbnrnye ak br je blk dr Pesta Penang..korg penah dgr Pesta Penang??aku rs ni kali ke-2 ak peg pesta penang ni..so, kali ni peg utk kali kedua n terakhir kot..hehehe..nk buat ayt sedih kn..so, ak ada snap skit benda yg ada kena mengena dgn pesta penang ni..



hahaha..ni la sebahagian yg ada kt sana..HUNTED CASTLE...tp, ak nk msk pun...tkt weh..ak xtdo nnt..
bk benda yg aa..cm ni je sempat snap pic kt sana...




ni hanger tdg yg aku beli td...Rm15..adeh..terasa mhl sbnrnye..tp,disbbkn tdg melambak sgt..ak beli jgk..naik semak ak tgk...




ni lak mknn ringan yg aku beli...mister potato..sume ni RM16..mahal ke murah nih??huhu..



yg sbnrnye byk lg aku beli...tp, xleh nk snap pic..huhu..maka..duit pun berkurangan..oleh itu, sila lah berjimat ye cik eyra hamzah..kekeke...bila ptptn nk masuk ni??adeh..!

Tuesday, December 28, 2010

my 2nd day..




hari kedua di USM..pergh..agk la..ari ni xde air..katanye ada buat pembaikan pemcucian tangki ait d Penang..kiranye USM ni kawasan yg terlibat sama..adeh..itu yg buat kelas pn xde kn..kekeke..pg ni ak dh ponteng kelas..hahaha..msk2 sem dh ponteng kelas..bgs eyra! itu yg kita mahukn sbnrnye..!

tak de la...aku pn pun bersama..salah satu nye..takde air..heehe..yela..xwangi lak kn..so, xyh peg la..2nd, aku nk amik kunci bilik kt ofis..aku xde kunci..nasib baik roomate aku ada tau..tp..dia pn busy dgn bf dia..so, ak kena ada kunci..yg 3rd..aku nk kemas brg dlm stor..brg aku melambak kot..tib2 aku terpikir mcm mana nk blk nnt...adeh..byk kot..hahaha..papa la yg kena mcm ni...sorry tau pa..hehehe..

lepas tu tghari td ak peg mkn kt tesco..hahaha..tesco jela..nk mkn mana lg..mamak dh naik harga skg..mahal..baik mkn kt tesco kn..kekeke..pastu, ak g school..settle benda jp..then g pej pos..pos brg kt cousin aku..mmm...agk la penat..tp,nasib la pos ofis dlm USM je..kekeke..

now, aku dh sakit kepala..lepas mghrib nnt aku nk g pesta penang...hahaha..mari la korg skali..ni last kot blh peg..pasni insyaAllah xde tgk pesta penang ni...hehehe

jumpa korg kt sana...!!
chau!

4month in Penang..!



Assalamualaikum...

hahaha...hoyeh!aku di Penang..finally..aku di sini..setelah cuti sebulan..mcm mana pn aku harap aku xkn dtg sini lg..hahah..mula la nk homesick..rindu mama..rindu nk gaduh ngn papa..rindu jd model..yg penting skali rindu rizq..
rindu gelagat bdk ni..hehe..

cuti sebulan yg aku rs kejap je..mls rsnye nk blk sini..tp..ak ada matlamat yg aku kena settle kn..
it's just left 4month..then aku nk keje..nak cr duit..xmo sshkn apa n mama lg..start nk kumpul duit..byk komitment, byk duit kena pki..

mcm aku ckp td..cuti sebulan kejap je..yela..kita rs kejap sbb mcm2 benda jd..klu la ari2 benda sma mmg xkejap la..huhu..nk story pn ssh..nnt bosan lak..sume main kan hati & perasaan..ak pn ari ni xbpe nk ok..
ada benda yg buat aku xok..seyes aku kecik ati...dh 2 kali jd mcm ni..mgkn aku diam..aku baik..itu yg blh org buat mcm ni..xpe la..aku cm doakan yg terbaik je..Tuhan tu maha Adil..Doa org yg teraniaya akan termakbul..so, aku doakan je..amin...



 hahaha..rizq di buli oleh aunty2 dia..:)



ni yg best...part yg buat sume org terkejut..eh..mummy nk ada adik ke rizq??


bdk cerdik..ssh nk ckp la klu mummy n daddy dia org IT...kkeke...

adeh..penat sbnrnye ni..brg pn xleh nk kemas sgt sbb ak xamik kunci lg..
mm..xpe2..esk amik r..

"kerinduan ni akan sentiasa ada dlm diri ini..
akn aku kuat kn diri utk berjuang di sini..."

so, aku chow dl..!!

Monday, December 20, 2010

Byk Aktiviti BYk Citer...

hai2..!eh korg sume sihat??kekeke..hope sihat2 sume..hehhee...agk lama la ak xupdate blog kn..keke..bkn apa busy skit..oleh itu byk la citer yg ak nk citer...btw, ari ni ak xbpe sihat sihat..selesema sudah menyerang..kekeke..adeh..ak suka selesema ni..nk tdo pn pyh...pastu suara pun sengau..adeh..abis lari suara ak yg best tu..kekeke..

okies..ak nk bgth ni..ari jumaat ari tu..papa dgn murah ati nye ( papa yg sememangnye murah hati..) membelikan ak HP baru..hehehe..xde la canggih sgt pun...bkn Iphone..bkn blackberry..tp, hanya lah Nokia X5-01 sje..tp..itu pn ak dh bersyukur..lawar kot hp ni..pelik..ak suka benda pelik..hehehe...btw, THNX U papa...walaupun papa tdk membaca nye..syg papa sgt2..:)

then..ari sbtu lak adalah ari Women Days OUT...hehehe..kami ank beranak termasuk lah amalina peg ke JLN TAR..kekeke..apa lg..membeli stock shawl2 yg baru..apa lg..korg rajin2 la jenguk Qaisya Balqis Collection hahaha..beli la shawl di butik kami..hehehe...murah je pun..hehhe...itu kitorg..mama lak mcm2 beli..kain, kasut, tdg..kekeke..papa xde blh la beli byk2...abis kiri kanan tgn kitorg nih..kekeke..

So, ari ni lak..Alhamdullillah..syukur pada Allah...
Lulus semua subjek..cuma aku tkt result penuh je..
hope result masih range yg sama..xjatuh..
amin...doa2 kn aku ye..
thnx korg!


ni la hp yg papa belikan utk aku...comey kn?style kn??hehehe..



keke..ni la shawl br yg QaisyaBalqisCollection..

ok la..aku xsihat sgt ni..ni je blh citer..
bai!

Wednesday, December 15, 2010

LOVe = CinTa



ari ni aku nk share skit dgn korg..benda ni sume org penah rasa..tipu la klu xde kn..
cm mgkn lain2 cara je...
hahaha...

LOVE is CInta...

sama je mksdnye..cm ejaan je lain..
mgkn sume org ada pendapat yg berbeza skit psl benda ni...
so, let's check..
dr sini korg blh pikir btl2 samada org tu CINTA
SAYANG 
atau 
SUKA pd kita..


  1. Jika kita mencintai seseorang, kita akan senantiasa mendo’akannya walaupun dia tidak berada di sisi kita.
  2. Tuhan memberikan kita dua kaki untuk berjalan, dua tangan untuk memegang, dua telinga untuk mendengar dan dua mata untuk melihat. Tetapi mengapa Tuhan hanya menganugerahkan sekeping hati pada kita? Kerana Tuhan telah memberikan sekeping lagi hati pada seseorang untuk kita mencarinya. Itulah CINTA .
  3. Jangan sesekali mengucapkan selamat tinggal jika kamu masih mahu mencuba.
  4. Jangan sesekali menyerah jika kamu masih merasa sanggup. Jangan sesekali mengatakan kamu tidak mencintainya lagi, jika kamu masih tidak dapat melupakannya.
  5. CINTA datang kepada orang yang masih mempunyai harapan, walaupun mereka telah dikecewakan. Kepada mereka yang masih percaya, walaupun mereka telah dikhianati. Kepada mereka yang masih ingin mencintai, walaupun mereka telah disakiti sebelumnya dan Kepada mereka yang mempunyai keberanian dan keyakinan untuk membangunkan kembali kepercayaan.
  6. Jangan simpan kata-kata CINTA pada orang yang tersayang sehingga dia meninggal dunia lantaran akhirnya kamu terpaksa catatkan kata-kata CINTA itu pada pusaranya. Sebaliknya ucapkan kata-kata CINTA yang tersimpan di benakmu itu sekarang selagi ada hayatnya. INGAT CERITA “LOVE IS CINTA!”
  7. Mungkin Tuhan menginginkan kita bertemu dan bercinta dengan orang yang salah sebelum bertemu dengan orang yang tepat, kita harus mengerti bagaimana berterima kasih atas kurnia tersebut.
  8. CINTA dapat mengubah pahit menjadi manis, debu menjadi emas, keruh menjadi hening, sakit menjadi sembuh, penjara menjadi telaga, derita menjadi nikmat dan kemarahan menjadi rahmat.
  9. Sungguh menyakitkan mencintai seseorang yang tidak mencintaimu, tetapi lebih menyakitkan adalah mencintai seseorang dan kamu tidak pernah memiliki keberanian untuk menyatakan cintamu kepadanya.
  10. Seandainya kamu ingin mencintai atau memiliki hati seorang gadis, ibaratkanlah seperti menyunting sekuntum mawar merah. Kadangkala kamu mencium harum mawar tersebut, tetapi kadangkala kamu terasa bisa duri mawar itu menusuk jari.
  11. Hal yang menyedihkan dalam hidup adalah ketika kamu bertemu seseorang yang sangat berarti bagimu, hanya untuk mengetahui baahwa pada akhirnya menjadi tidak bererti dan kamu harus membiarkannya pergi.
  12. Kadangkala kamu tidak menghargai orang yang mencintai kamu sepenuh hati, sehingga kamu kehilangannya. Pada saat itu, tiada guna penyesalan kerana perginya tanpa berkata lagi.
  13. Cintailah seseorang itu atas dasar siapa dia sekarang dan bukan siapa dia sebelumnya.
  14. Kisah silam tidak perlu diungkit lagi, kiranya kamu benar-benar mencintainya setulus hati.
  15. Hati-hati dengan CINTA, kerana CINTA juga dapat membuat orang sihat menjadi sakit, orang gemuk menjadi kurus, orang normal menjadi gila, orang kaya menjadi miskin, raja menjadi budak, jika cintanya itu disambut oleh para pecinta PALSU.
  16. Kemungkinan apa yang kamu sayangi atau cintai tersimpan keburukan di dalamnya dan kemungkinan apa yang kamu benci tersimpan kebaikan di dalamnya.
  17. CINTA kepada harta ertinya bakhil, CINTA kepada perempuan ertinya alam, CINTA kepada diri ertinya bijaksana, CINTA kepada mati ertinya hidup dan CINTA kepada Tuhan ertinya Takwa.
  18. Lemparkan seorang yang bahagia dalam percintaan ke dalam laut, pasti ia akan membawa seekor ikan. Lemparkan pula seorang yang gagal dalam bercinta ke dalam gudang roti, pasti ia akan mati kelaparan.
  19. Seandainya kamu dapat berbicara dalam semua bahasa manusia dan alam, tetapi tidak mempunyai perasaan CINTA dan kasih, dirimu tak ubah seperti gong yang bergaung atau sekedar canang yang gemericing.
  20. CINTA adalah keabadian … dan kenangan adalah hal terindah yang pernah dimiliki. Tetapi jika ianya pahit, lupakanlah segera!!
  21. Siapapun pandai menghayati CINTA, tapi tak seorangpun pandai menilai CINTA kerana CINTA bukanlah suatu objek yang bisa dilihat oleh mata kasar, sebaliknya CINTA hanya dapat dirasakan melalui hati dan perasaan.
  22. CINTA mampu melunakkan besi, menghancurkan batu, membangkitkan yang mati dan meniupkan kehidupan padanya serta membuat budak menjadi pemimpin. Inilah dahsyatnya CINTA.
  23. CINTA sebenarnya adalah membiarkan orang yang kamu cintai menjadi dirinya sendiri dan tidak mengubahnya menjadi gambaran yang kamu inginkan. Jika tidak, kamu hanya mencintai pantulan diri sendiri yang kamu temui didalam dirinya.
  24. Kamu tidak akan pernah tahu bila kamu akan jatuh CINTA. Namun apabila sampai saatnya itu, raihlah dengan kedua tanganmu dan jangan biarkan dia pergi dengan sejuta rasa tanda tanya dihatinya.
  25. CINTA bukanlah kata murah dan lumrah dituturkan dari mulut ke mulut tetapi CINTA adalah anugerah Tuhan yang indah dan suci jika manusia dapat menilai kesuciannya.
  26. Bercinta memang mudah, untuk dicintai juga memang mudah. Tapi untuk dicintai oleh orang yang kita cintai itulah yang sukar diperoleh.
  27. Jika saja kehadiran CINTA sekedar untuk mengecewakan, lebih baik CINTA itu tak pernah hadir.



All is great babe..!ak suka kartun ni....kekeke..
mohon pada tuhan akn ada utk ak suatu hari nnt...

so, apa pendapat korg?kita blh nilai perasaan seseorg tu dkt kita..
Terima kasih pada tuhan klu kita dpt org y btl2 CINTA pd kita..



jumpa lagi yo!
bubye..!


Monday, December 13, 2010

Blogging..blogging...



Setelah siap mskkn bubur utk rizq, bg dia mkn, mandi kn dia, cuci toilet, n seterusnya tdo kan dia..br la aku ada kesempatan utk update blog aku..hahaha...title post ari ni mcm mengeluh kn?? blogging...blogging...apsl la ak terpikir nk buat blog yg baru..



okey..2nd day dlm blogging ni..pergh..pyh gak kn..ak ingt buat blog ni senang..tp, agk la ssh..yela..tmbh2 lg org mcm ak ni..yg sememang tak pandai utk semua ni..tp, xth la npe ak nk gk try buat benda ni...dr satu templete ke satu templete..kekeke..ada je yg xkena..dh la mmg xth nk buat...tp xpe..at least ak belajar utk buat benda alah ni..hopefully blogging ni blh jd sebahagian dr aktiviti hidup ak..hahaha...kata "My Life is My Diary"..



Utk menampakkan blog ak cantik..sedap mata memandang..ak sendiri yg baca pun xbosan..ak search byk website..malu nk tny akak ak..kekeke..tp, xpe la..yg design skg pn ok dh kot..tp, klu korg rs xok bgth..ak pn br belajar je ni..design ni akn sentiasa bertukar-tukar..utk design blog ak ni..ak pilih hitam n putih...pokkadots..hahaha..ak pn xth nape ak blh decide pilih design ni..haish!mgkn dh penat sgt pilih kot..sakit buntut aku..duduk je kt depan tv ni...tdo pn lmbt hny kerana blog ni...tp, xngantuk lak kn? cb klu kena stdy tu..setgh jam dh tdo..kekeke..



Utk buat blog ni aku berteman kan lagu Di saat Aku Mencintaimu nyanyian Dadali..pergh..lagu ni sume angkara AjieTakdeMotor ...Cousin aku yg sememangnye close dgn aku..Thnx weh bg penangan lagu ni kt aku..kekeke...disbbkn lagu ni gak blog aku siap...hehe..sekurang-kurangnye blh buat aku kurg rindu pada si dia..huhu..walaupun sbnrnye aku rindu sgt...

haha..ni la cousin aku yg aku ckp close dgn aku tu..tp, yg ajietakmotor tu yg pki spec tu..yg sorg lg tu adik..cousin aku gk..


so, skg ni ak blh la buat benda lain lak..nk tgk bisnes ak..hehe..bisnes yg br mula..eh korg..klu senang tgk r bisnes ak ni..qaisyabalqiscollection.blogspot.com ak buat bisnes kecik2 je..ni pun ak partner ngn akak aku, Feaza Hamzah try2 la usha..mana th korg berminat..blh la dpt skit..hehe..:)

hehehe..ni akak aku..dia dgn ank dia..Muhammad Rizq Rayyan..
Sori erk kak..letak pic ni lak..


Oleh itu, aku pn nk la korg dgr lagu yg membuatkan aku blh siap blog aku ni...hope korg pn suka dgr lagu ni..

video

Dadali - Disaat Aku Mencintaimu


agk-agk best tak lagu ni?hehehe..ada kena mengena dgn korg ke?ala...relax la..layan kan je...

bubbye..!

Sunday, December 12, 2010

It's NEW..

Assalamuaalaikum..

hai2!hehehe...utk post y pertama..ak just nk bgth..ni blog ak yg baru..
tak tahu npe ak rs nk buat yg baru..
maybe ak perlukan perubahan..
ada org kata kita perlukan y baru utk lebih semangat..
yes..lg pn dh nk masuk tahun baru..
gegege...takut weh..
thn baru lg la byk benda nk kena pk..

ok2..berbalik pada title post ak..it's NEW..
means blog lama xde lg..
anything blog ni je..

hahaha...




My Diary is My Life..

chow!