I made this widget at MyFlashFetish.com.

My Photo
Eyra Hamzah
Cheras, Kuala Lumpur, Malaysia
:: Aku adalah gadis : :: Dilahirkan pada 29 Mei tahun 1985 :: :: Bongsu daripada 4 adik beradik :: ::Bachelor in Science Housing, Building and Planning..Major in Building Technology at USM,Penang :: :: Aku SYG diri aku..Aku syg Keluarga Aku..Aku SYG syg aku..Aku SYG kwn2 aku..::
View my complete profile

Tuesday, February 15, 2011

Cinta, Sayang, Suka & Minat

Tiba - tiba eyra terbaca tips cinta..tak tahu nape eyra boleh terpikir untuk baca benda-benda macam ni..mungkin sebab eyra rasa eyra perlu byk menbaca utk membetulkan apa yg eyra hadapi skg..eyra tak nak kehilangan benda yg eyra syg dan org yg eyra syg..sbb eyra dh byk kali frust dgn benda2 macam ni..b4 eyra start benda ni eyra dh pikir yg eyra tak nak lagi kecewa..eyra dh penat utk menangis, pikir benda2 macam ni..eyra akn buat yg terbaik supaya ia akn berakhir dgn baik..so, eyra amik jalan utk baca benda-benda macam ni..
ni adalah bezanya antara CINTA, SAYANG, SUKA & MINAT...so, eyra nak share dgn sume blogger..bila baca sume ni mcm2 eyra pikir..eyra kategori yg mana kan...hanya eyra yg tahu..dan org yg rapat dgn eyra tahu eyra kategori yg mana...

  1. CINTA – Kita memang mengharapkan dia menjadi milik kita. Segala apa yang kita buat, kalau buleh nak dia tahu.. dan kita sebuleh mungkin tak nak sakitkan hati dia. kita akan sentiasa berfikir tentang dirinya. (dalam erti lain : cinta di tujukan kepada seseorang yg kita selalu ingat dan mimpi.. Tanpanya kita akan rasa sunyi dan kita cintakan sepenuh jiwa dengan hati yg ikhlas kepadanya walaupun dia buat tak tau je)
  2. SAYANG – Kita memerlukan dia di masa kita mahukan seseorang untuk berkongsi rahsia dan kisah duka kita. selalunya kita akan sayangkan seseorang yang menjadi TELINGA kepada masalah kita. (dalam erti lain : sayang di tujukan kepada seseorang yang boleh membuangkan masa dia untuk mendengar dan memeningkan kepalanya dgn masalah kita dan kita jugak boleh menyakitkan hati dia kerana kita bukannya cinta kepadanya)
  3. SUKA – Kita sukakan dia kerana dia kelakar. Dia happy-go-lucky. Bila bersama dengan dia, kita rasa nak tergelak sampai nak pecah perut. Tapi, kita taklah rindu sangat kat dia bila tak berjumpa seminggu…(dalam erti lain : suka di tujukan kepada seseorang yang boleh menjadi pelawak kepada kita. Kita akan suruh dia diam sekirangnya keng kita dah nak pecah…)
  4. MINAT – Apa sesuatu pada dirinya yang menarik kita untuk mendekatinya.(dalam erti lain : minat ditujukan kepada seseorang yang ada sifat, peribadi atau barang yang kita mahukan… )

Tapi, eyra nak igt kna korg tanpa minat , suka dan sayang kita tidak akan CINTA pada seseorang itu..
p/s: To MIkail, try to read this then u will know it..thnx u dear..^___^ 

0 comments:

Post a Comment